Sunday, January 16

Contest & Giveaway Special From Denmark

Situasi 1:

“Lisa, Ohh Lisa..” Panggil ibu Lisa dari beranda
“Ya, Bonda. Ada ape?,” Jawab Lisa dengan bernada lembut dan ayu.
“Ni ha, tadi ada Abg posman hantar postcard dari Denmark. Ko ada boyfriend baru kat sane ke?,” Soal Ibu Lisa tanpa usul periksa.
Lisa tersengih-sengih seluas 3 inci hampir mencecah ke telinganya..

Situasi 2:

“Ehh..Surihani, tadi aku nampak ada envelop dari Denmark untuk ko,” Tegur teman sepejabat Surihani.
“Yabedabedu, hadiah aku dah sampai la tu,” Teriak Surihani sampil meloncat kegembiraan setinggi 1 kaki dari lantai.

Itulah sedikit gambaran situasi yang telah digambarkan oleh Lisa & Surihani apabila anda memenangi contest & giveaway ni. So, apa tunggu lagi.. Jom scroll ke bawah!!


“Contest & Giveaway Special From Denmark”

Syarat Penyertaan:
Contest & GA ni simple je :

-Terbuka kepada seluruh warga Malaysia dari serata dunia termasuk dari Timbuktu dan tiada had umur (pelajar sekolah harus menyiapkan homework dulu, sebelum menyertai contest ini)
-Tak perlu jadi follower (Tapi kalau ada yang terfollow tu, akan dapat markah bonus)
-Tak perlu buat entry panjang2. Tak perlu esei dan karangan.
-Tak perlu sibuk2 nak tag orang lain.
-Tajuk entry tidak semestinya “Contest & Giveaway Special From Denmark”

Khidmat Random.Org tidak digunakan (saya tidak menyokong gambling & lottery) kerana kaedah lucky draw tidak digunakan sama sekali. Semua penyertaan akan dinilai secara adil dan saksama oleh barisan juri professional.

Kaedah:
Pusingan Pertama: Sebanyak 15 peserta/blog akan disenaraikan. Juri khas akan menilai penyertaan terpilih. Tiada undi sms. Keputusan muktamad. Tangisan ehsan dan Shoutmix tidak akan dilayan.

Pusingan Kedua/Akhir: 5 pemenang utama akan diumumkan

Hadiah:
Hadiah pertama : Hadiah Misteri (Kerana terlampau misteri maka ia tidak boleh diumumkan di sini. Tapi confirm made in Denmark bukan dari China)
Adakah hadiah seumpama ini bakal menjadi milik anda?
Hadiah kedua : Fridge magnet comel lagi cute original dari Denmark
Atau adakah postcard comel ini bakal menjadi milik anda?
Hadiah ketiga : 3 pemenang x 3 keping postcard yang cantik lagi menawan macam Lisa Surihani diposkan ke mana-mana alamat pemenang (samaada ke rumah, sekolah, kolej mahupun pejabat). Percuma setem Denmark berharga 9kr (RM4.95).

Cara-cara:
Apa yang anda perlu buat hanyalah 3 step mudah
Step 1: Letakkan link blog ‘Dari Kelate Ke Copenhagen’ dalam entry penyertaan. (Siapa yang letak dalam bloglist anda, akan dapat markah bonus)
Step 2: Copy & paste banner contest ni dalam entry anda.
Step 3: Buat pantun mengenai blog ‘Dari Kelate Ke Copenhagen’. Minimum pantun 2 kerat. Maksimum 2 rangkap pantun 4 kerat. Bebas menggunakan apa-apa bahasa samada BM, English, Bahaso Kelate, Siam, Urdu mahupun German.

Last sekali tinggalkan mesej & link entry anda di bahagian komen di bawah.
Senang kan? Tak payah susah2 naik flight pergi Denmark pun boleh dapat hadiah dari oversea..


‘Contest & Giveaway From Denmark’ berlangsung selama satu purnama.
Bermula pada 17.01.2011 Jam 12:01am waktu Malaysia ataupun 7:01pm waktu Denmark.
Tutup kedai pada 16.02.2011 Jam 11:59 pm waktu Malaysia (Jam 6:59pm waktu Denmark)

Apa lagi? Jom berpantun..

50 comments:

  1. tak pandai berpantun...sy follow je ok.

    ReplyDelete
  2. Dah siap pantun ni....harap-harap dapat lah hadiah tu. Amin.
    http://jomklikblog.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  3. Pantun tu susah sikit..ngee


    http://lulu-pages.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  4. saya join gak walaupn x reti...

    http://nunistalk.blogspot.com/2011/01/berpantunkan-saya.html

    ReplyDelete
  5. salam...
    sy join..

    http://nmkhairulazlan.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  6. slm, join gaks

    link:
    http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ps: ptg nih baru i polo yer... sbb ptg baru leh bkk... ;p

    TQ...
    dh letak dlm list pn...

    slm kenal org jauh.... :)

    ReplyDelete
  7. @Ammar Yasir
    @Lulu Caldina
    @niDa
    @mmkhairulazlan
    @eb ezrin
    TQ coz join 'Contest&Giveaway Special From Denmark'. Semoga Berjaya!!

    ReplyDelete
  8. saye!! (angkat tgn) pun nak join..
    pantun saye:
    berakit rakit ke hulu, berenang renang ke tepian, saye komen dulu, pastu follow kemudian..
    i will follow you...yihaa..konpem hadiah cute tu sy punya..
    tp sy tak de blog, paste kat fb bole syg?

    ReplyDelete
  9. saya follow je la dlu....nanti try

    ReplyDelete
  10. Lama berfikir pantun...
    Saya join ya...

    http://rrsaid.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  11. slm...
    semua wa dah buat..folo..bloglist...linked..pantun..
    http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  12. Dah penat berpantun kat sini mai tgk ni..

    http://advsinfo.blogspot.com/2011/01/bila-orang-denmark-mula-berpantung.html


    Ini adalah blog pengiklanan yg di urus tadbir oleh Mah@mahu..

    ReplyDelete
  13. @HadifaR_R
    @The Giveawaystuff
    @MahaMahu

    TQ for join..menarik pantun2nya..Bagus

    ReplyDelete
  14. dah masukkan dlm bloglist,
    dah follow,
    dah buat pantun n entry..

    http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/contest-ga-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  15. Salam.saya join ye.
    Id follower-cempaka kuning.

    http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  16. Salam join,...

    Follower ke-84 mau join gak..
    ni post saya, jemput-jenguk deh~
    http://wansiti.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    Terima kasih

    ReplyDelete
  17. TQ to
    @fa10
    @cempaka kuning
    @(One)Siti
    sebab dah join!!

    ReplyDelete
  18. nak le jugak merasa hadiah overthesea nih

    http://contestcontest.blogspot.com/2011/01/denmark-mali.html

    ReplyDelete
  19. saya dah follow awal2, dah letak link dlm bloglist..skang rs nak join GA pulak..hehe

    http://nasi-kerabu.blogspot.com/2011/01/pantunku-ke-copenhagen.html

    ReplyDelete
  20. mahu mengasah bakat berpantun disini...=)

    http://dbestcontest.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  21. zaza da join contest ni

    http://soullover86.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  22. menarik..annie join jugak yew..
    http://annielittleworld.blogspot.com/2011/01/annie-try-berpantun-bahaso-kelate.html

    ReplyDelete
  23. fara join :)

    http://miszfarasakura.blogspot.com/2011/01/httpdarikelatekecopenhagen.html

    ReplyDelete
  24. salam..saya join.. :P

    http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-dari-seorang.html

    Cik bambam nak minta tolong vote

    ReplyDelete
  25. dah follow, dah letak dlm bloglist jua...harap ada rezeki menang...haha

    http://manyusoef.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-from-denmark.html

    ReplyDelete
  26. dah siap pantun 4 kerat 2 rangkap! yeay!..

    nah link.. =P

    http://alongusop.blogspot.com/2011/01/tidak-semestinya-contest-giveaway.html

    ReplyDelete
  27. ok dah siap follow, link dah masukkan dlm blog.. pantun berkerat2 pun ado.. gapo laei?

    http://wnf7488.blogspot.com/2011/01/something-special-denmark-conway.html

    ada kurang pape, gtau k.. harap2 ada luck dpt FM or poskad tu.. =)

    ReplyDelete
  28. salam..
    saya dah join..^__^
    tapi tak tahu la kena ke tak pantun tue..
    susah kot nak reka..hehe..


    http://mynotiey.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-from-denmark.html

    ReplyDelete
  29. slm..
    dh join n dh pn berpantun
    terjah k

    http://belogmamatomel.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  30. salam
    saya join!

    http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  31. salam

    aisha join gak

    http://ady-shariz.blogspot.com/2011/01/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    TQ

    ReplyDelete
  32. yaya join jugak

    tak cukup syarat gtaw ye

    http://contestyaya.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  33. follow and join the contest
    http://tuahdicari.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  34. http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/02/contest-pantun-dari-kelate-ke.html

    sudah join..sila jengukk...

    ReplyDelete
  35. nak join jugak.

    http://mistapago.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    mistapago

    ReplyDelete
  36. Salam Perantauan..

    Nak join jugak..

    http://nsakmar.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  37. mencuba nasib gak ni

    http://all-contest-ga.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    adiah misteri apakah itu...

    ReplyDelete
  38. As salam..dah join!
    http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  39. assalamualaikum,

    mencubakan diri

    http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    tq

    ReplyDelete
  40. Salam dari Kuala Lumpur..

    Saya sudah join contest. Sila jenguk blog saya yer. Ini link nye..

    http://shaza79.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway.html

    ReplyDelete
  41. org ganu join gak..
    http://intan7-sempoi.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  42. salam....

    berjaya menjoinkan diri...(^-*)

    http://aisyahumaira-hasnisyakila.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  43. salam tuan blog dan Pn Alafiza,

    me dtg dari nottingham membawa hajat
    kebetulan hari maulidur rasul moga2 berkat..

    http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    me dh letak ur blog in my blog list, dh follow gak ;) (id follower: mama zharfan)

    ReplyDelete
  44. http://cerita-al-kapoune.blogspot.com/2011/02/ada-apa-dengan-copenhagen.html

    ReplyDelete
  45. salam..me join..entri autopublish jam 10.13 malam waktu malaysia..ngee..me dah follow dan dah letak dlm bloglist..

    id : cikpuanhady

    http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    kalau link tak valid pas tarikh publish gitau ek..thanks..

    Jom skodeng :Tentang Salam dan As Salam

    Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

    ReplyDelete
  46. Saya pun nak join... harap masih diterima huhu..

    http://hanasakura-tomodachi.blogspot.com/2011/02/ga-dari-copenhagen-denmark.html

    ReplyDelete
  47. ambo pun nok tra jugok...


    http://rajanurulfatin.blogspot.com/2011/02/jom-ke-denmark.html

    ReplyDelete
  48. join:)hope diterima..hehe

    http://nanakimie.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  49. mama join ..harap 2sempat lah..maaf tertinggal kapal terbang..
    http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/02/contest-giveaway-special-from-denmark.html

    ReplyDelete
  50. SECARA RASMI PENYERTAAN TELAH DITUTUP.
    TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PESERTA.
    NANTIKAN KEPUTUSAN PILIHANRAYA DALAM TEMPOH WAKTU YANG TERDEKAT...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...