Saturday, January 8

Kalau Tiada Rezeki Memang Tak Ke Mana

Di saat menaip ceritera ini, Cik Puan Isteri saya, sedang terbang di awan biru melintasi lautan atlantic ke Chicago setelah hinggap di Heathrow, London buat seketika. Seterusnya, akan menyambung perjalanan ke pekan koboi Tucson, Arizona demi perjuangan di medan ilmu.

Penjanjian tak ber-agreement untuk bersama-sama menjelajah Arizona lebur tanpa debu kerna janji manis US Embassy Officer hanya janji tinggal janji. Visa untuk ke USA yang ditunggu-tunggu tak kunjung tiba. Lantas, Cik Puan Isteri meneroka Arizona keseorangan.
Menunggu rezeki turun dari langit???  (pic from here)
Tu la, kalau tak de rezeki, memang tak ke mana-mana. Namun, mungkin ada hikmah di sebaliknya. Hanya Allah swt yang Maha Mengetahui. Maka, daku kembali 'bujang' untuk 6 hari...

Biasa la kan, bila jauh di mata baru nak rindu-merindu....huhu



I miss you like crazy
Ever since you went away
Every hour of every day


Layanz…lagu Miss U Like Crazy by Eric Santos (Philippines)…

5 comments:

  1. Sian nya. Kdg2 lelaki Muslim mmg seksa sikit nk lepas Visa US. But sekali dpt 4 10 years terus. So look on the bright side, there's 10 years to go till the next visit, Insya Allah next time together :-)

    ReplyDelete
  2. i miss u too..April trip ye kite pegi same2...tok se travel sorng2 lagi, kali ni terpaksa..

    ReplyDelete
  3. sian...bukan dah biasa kena tinggal ke? hehe :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...