Friday, November 19

Alamak, Salji dah turun

Pagi ini, kami dikejutkan dengan panggilan telefon dari jiran kami seawal 7.15am. Kata Abg D, “Dah lama bangun? Cuba tengok kat tingkap.” Cuaca kat luar masih gelap. Dalam samar-samar saya nampak benda putih tengah turun. “Alamak, salji dah turun.” Kataku.
Pemandangan di luar rumah di beranda
Perasaaan saya dan isteri bercampur baur. Macam gembira dan excited. Tapi seram pun ada (takut tak tahan sejuk). Hmm…budak kampung tak pernah bermain salji memang la begitu. Nak buat macam mane kat Malaysia dulu hanya bermain salji buatan di Genting je.



Sebenarnya, terkejut juga. Tahun lepas salji turun pertengahan Disember. Seminggu dua sebelum Christmans. Common la tu. Tapi, weather forecast sehari dua lepas tak de inform ape-ape. Just nyatakan hari ini hanya ‘partly cloudy with some rain’ dan min temperature pun 1oC je. Tapi, tup-tup salji dah turun. Lebat pulak tu.

video

…tak sabar nak tunggu ais tinggi menebal. Nanti dapat main snow ball dan buat snowman..yahoo!!

7 comments:

  1. nice2...hope nnt leh men salji juge..tingin nak main..tapi takde rezki lagi...truskan update ye...

    ReplyDelete
  2. Imran, adakah demo ialah MiBi ketuo kelas 5MI dulu itu??? wahh sudah berada di Denmark demo:) bagus, sambung ngaji ke? erm alang2 nak g US nt,singgah lah Canada ni, buleh hello2 jupo :)

    ReplyDelete
  3. @Adi Wahab: InsyaAllah kalu ada rezki, sampai la ke tmpt ade snow tue.
    @Sabiqah : Haiya, bukan kelas 5MI la, 2U1+3U1. Kawe dtg sini follow wife further study. Ke Alberta? InsyaAllah kalu kalu ade rezeki smpi la kami..hehe

    ReplyDelete
  4. salam imran..
    huhuhu..
    kirim salji skit,boleh wat ABC..
    ataupun mek sa..tempat dia lg banyak salji.hahahha

    ReplyDelete
  5. kito maso mulo2 tgk salji... raso nok demam.. sejuk wei

    ReplyDelete
  6. wahh.. ada gambar salji.. nak salji jugak la.. nak buat ais kepal..

    ReplyDelete
  7. @nasaie: w'salam. kirim pos pakai peti ais. Yep, wat ABC ais kepal best nie.
    @fa10 : Biasa la, lamo2 ok je kot
    @bungaoren : ais kepal bubuh sirap dan susu..ohh sodap. Makan byk2 pun x habis..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...